"בכורה" – תערוכת יצירות ביכורים של אמניות ואמני המושבה הצעירים (18+) בוגרי מגמות האמנות בבתי הספר השונים.
הצטרפו אלינו לחוויית אמנות חדשה ומרגשת המהווה הצצה לעולם היצירה הרענן, הבועט והנועז של האמנים הצעירים של פרדס חנה-כרכור.
שעות פתיחת התערוכה: חמישי 3.4 – 10:00-22:00 | שישי 4.4 – 10:00-16:00
אירוע הפתיחה: יום חמישי 3.4 בשעה 19:00
מסיבת נעילה: יום שישי בשעה 12:00 עם DJ והרבה פינוקים.
התערוכה תוצג במרכז צעירים – הפרדס, רחוב המושב 48, הרובע הורוד
המעניק מעטפת שירותים רחבה לצעירי המושבה (18-35) בשלבי החיים השונים.
גוני שמחאי
הסחת דעת
גוני שמחאי, בן 19 מפרדס חנה, בוגר מגמת אמנות במוסד החינוכי "מבואות עירון".
בתערוכה זו מציג עבודות מתוך *"הסחת דעת"*, גוף עבודות שנוצר במסגרת פרויקט הגמר שלו במגמת האמנות.
הפרויקט מהווה עבורו סגירת מעגל אישית—מהימים שבהם צייר בסתר על שולחנות בית הספר בזמן השיעורים, ועד לסיום לימודיו, כאשר צייר באופן רשמי על שולחנות מלאים, הציג את היצירות בתערוכה וזכה להוקרה ממוסד הלימודים והסביבה.
ויקה קוסצ׳בסקיה
אמנות כדרך לביטוי
ויקה קוסצ׳בסקיה עלתה לישראל מרוסיה בשנת 2018 במסגרת תוכנית נעל״ה. את לימודי התיכון השלימה במוסד החינוכי "מבואות עירון", ולאחר מכן שירתה כחובשת בחיל הים.
מאז ומתמיד נמשכה לעולם היצירה, מתוך רצון לבטא באמצעותה רגשות ורעיונות שהמילים אינן תמיד יכולות להכיל. כיום לומדת קעקועים ורואה בהם כלי עוצמתי להפיכת חוויות אישיות ליצירות חיות.
האמנות עבור ויקה היא שפה אישית—אמצעי לחקירה עצמית, להתמודדות עם אתגרים, ולשימור זיכרונות. כל יצירה היא מסע פנימי, הזדמנות לתת צורה לנפש ולשתף את עולמה עם הסובבים אותה.
יהלי שמחאי
ציור מתוך התבוננות
יהלי שמחאי, בן 21, בוגר המוסד החינוכי "מבואות עירון" – מגמת אמנות ועיצוב, ובית הספר לרישום וציור "הסולם".
כיום משרת כחבר גרעין נח"ל בקיבוץ עמיר שבגליל העליון.
מגיל צעיר עוסק ביצירה, בציור וברישום מהתבוננות, מתוך רצון לשקף את הדימויים שבוחר להציג באופן כנה ונאמן למציאות. בתערוכה זו מציג שלושה ציורי שמן מהשנים 2020–2021, שנוצרו בסוף תקופת לימודיו ב"סולם".
יובל כהן
תיש: פירוק, הרכבה ומשמעות
יובל כהן, בן 18, בוגר בית הספר "מבואות עירון", גדל בפרדס חנה וכיום משתתף בשנת שירות בתנועת תרבות בטבריה.
גוף העבודות שלו עוסק בתיש—כדמות וכאובייקט—באמצעות פירוק צורני והרכבה מחדש בהצבה סופית, לצד תיעוד בצילום ורישום בפחם.
דרך חקירת הנרטיבים התרבותיים השונים של הדימוי, העבודות בוחנות את הצורניות של חלקי התיש, אך גם את המשמעויות האישיות והסמליות שהוא מייצג, במיוחד בהקשר למציאות החיים הישראלית בשנה וחצי האחרונות.
ליאור שהם
התבוננות ולמידה מהמאסטרים
ליאור שהם, נולדה בפרדס חנה בשנת 2005. את התשוקה לציור גילתה בגיל 14, כשישבה מול הטלוויזיה והעתיקה דמויות מצוירות.
בוגרת תיכון "רימון" האנתרופוסופי, שם סיימה בגרות בתולדות האמנות ופרויקטים מעשיים. כיום לומדת שנה שנייה בסטודיו "התחנה" בתל אביב, בהנחייתו של ארם גרשוני.
בהשראת ציירים גדולים כמו רמברנדט וולסקס, ליאור עובדת מתוך התבוננות ישירה על טבע דומם, מודלים עירומים ופורטרטים. בתערוכה זו מציגה ציורים פרי התבוננות ממושכת, לצד העתקים מציורי ה"אולד מאסטרס".
מיקה בהרב
הציור כמפלט מהשגרה
מיקה בהרב, בת 22, בוגרת "מבואות עירון", נמצאת לקראת שחרור מצה"ל.
מאז ומתמיד היה הציור עבורה דרך לעצור לרגע את הזמן. במהלך השירות הצבאי כמעט ולא מצאה פנאי ליצירה, אך בכל הזדמנות חזרה לצבעים ולמכחול. הציור הוא המפלט שלה—המקום שבו היא יכולה לנשום, לבטא ולהכניס סדר בתוך העומס.
מעבר לרוגע שהוא מעניק, הציור מחבר אותה לעצמה, מזכיר לה מי היא בתוך השגרה התובענית, ומאפשר לה לבטא דברים שהמילים אינן תמיד מצליחות להכיל. העבודות בתערוכה הן תיעוד של הרגעים הללו—רגעים של חופש, חיבור ויצירה—והזדמנות לשתף חלק מעולמה.
נינה לבנון
בין דימוי לעצמי
נינה לבנון, בת 22, במקור ועדיין מפרדס חנה, סטודנטית שנה א' לאמנות רב-תחומית בשנקר.
בתערוכה היא מציגה סדרת צילומים שנוצרו מתוך משימת הגשה בנושא קונפליקט בקורס צילום. הסדרה מתמודדת עם שאלות פנימיות על חוסר ביטחון ונשיות, ובוחנת היכן עובר הגבול בין תפיסות אישיות לבין השפעות הסביבה.
באמצעות הצילומים, נינה חוקרת את מקומה מול החברה, מול הטבע, ומול עצמה. הסדרה מייצגת רגעים חמקמקים של מחשבות מבולבלות—כאלה שמופיעות ונעלמות בתוך זרם התודעה, אך תמיד קיימות, נוכחות ברקע.